Економіка

РФ розширить санкції на діяльність будівельних компаній Туреччини

Body:

Росія розширить обмеження на діяльність турецьких будівельних компаній.

Про це під час першого міжрегіонального форуму ОНФ заявив президент Російської Федерації Володимир Путін. За його словами, чинні контракти з турецькими будівельними компаніями функціонують, але обмеження в цьому секторі будуть розширюватися.

Він також зазначив, що на російському будівельному ринку працюють десь 300 турецьких компаній, вони уклали контракти приблизно на загальну суму 50 млрд доларів.

На думку російського президента, відмова ж від укладення нових контрактів з турецькими будівельними компаніями дозволить створити в Росії 87 тисяч робочих місць.

"Уряд прийняв рішення не укладати нових контрактів з турецькими підрядниками. Це, звичайно, дасть можливість нашому будівельному сектору розширити свою роботу і вимагатиме нових кваліфікованих кадрів", - зауважив глава РФ.

Як відомо, указ про введення санкцій проти Туреччини був підписаний після інциденту з російським Су-24, який був збитий турецькими ВПС на сирійському кордоні. До ввезення в Росію були заборонені турецькі овочі, фрукти, м'ясо птиці. У свою чергу РФ ввела заборону на виконання турецькими компаніями окремих видів робіт та послуг, перелік яких повинен визначити уряд, і обмеження при працевлаштуванні турецьких громадян з 1 січня 2016 року.